Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk

Pas-de-Calais

Streekinformatie

Om mooie plekken te ontdekken, hoef je niet ver te reizen. De Pas-de-Calais, gelegen in het noorden van Frankrijk, heeft een unieke kuststrook - de Opaalkust genoemd - met woeste krijtrotsen en adembenemende zandstranden. In het binnenland tref je dichte bossen, windmolens, beschermde natuurparken, moerassen en typische arbeidershuisjes. Bovendien is de Pas-de-Calais de streek bij uitstek om van kraakverse zeevruchten te smullen. Wat wil je nog meer?

Bezienswaardigheden

De topattracties van de Opaalkust zijn de Cap Gris Nez en de Cap Blanc Nez,  twee kliffen die uit het Kanaal oprijzen. De Cap Blanc Nez is de indrukwekkendste: de 133 m hoge krijtrotsen zijn identiek aan de White Cliffs of Dover die zich op 30 km aan de overkant bevinden. Bij helder weer kan je de Engelse kust zelfs zien liggen. Liefhebbers van de Tweede Wereldoorlog komen hier ruimschoots aan hun trekken. Beide kliffen zijn immers bezaaid met bunkers. In Ambleteuse kan je ook het Museum 39-45 bezoeken.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Pas-de-Calais

De hoofdstad van de Opaalkust is Boulogne-sur-Mer. Aan de bruisende vissershaven vind je Nausicaa, een gigantisch aquarium en zeecentrum. Ideaal voor een gezinsuitstap! Op zoek naar rust, weg van de platgetreden paden? Verken het oude Boulogne met zijn autovrije straten, gezellige wijnbars, spectaculaire basiliek en mooi kasteelmuseum. Cambrai, gelegen tussen de Avesnois en Arras, is een kunststad met een rijke geschiedenis. Laat je verrassen door het 18de eeuwse stadhuis dat na de Tweede Wereldoorlog prachtig gerestaureerd is. In het Maison Espagnol vind je de toeristische dienst. Ook het Museum voor Schone Kunsten, de St-Géry kerk en de Jezuïtenkapel zijn een bezoek waard. Lille is niet alleen het shoppingparadijs van Noord-Frankrijk. Het is ook een opwindende stad die bulkt van kunst en cultuur. Denk maar aan Le Palais des Beaux-Arts of La Piscine Musée d’Art et d’Industrie. Ook het Vieux Lille of het oude stadshart mag je niet overslaan. De vele musea, boetiekjes, terrassen, pleintjes en chocolateries houden je uren zoet. Breng ook zeker een bezoek aan de legendarische velodroom van Roubaix en maak een rondje op de piste!

Foto: Maëlick, https://flic.kr/p/oKqHHr


Accommodaties in Nord-Pas-de-Calais

Vakantiewoningen Nord-Pas-de-Calais

Geselecteerde vakantie accommodaties