Limousin, Frankrijk

Limousin

Streekinformatie

De Limousin, gelegen in Centraal-Frankrijk, is de ideale vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De streek is zo goed als onbekend bij toeristen en ontwikkelt zich voornamelijk als wijn- en landbouwgebied. Meren, bergen, valleien en natuurreservaten typeren het landschap. Verder is de Limousin befaamd om haar superieure vleesproducten en haar appelteelt, waarvan de meeste onder een kwaliteitslabel beschermd zijn door een geografische aanduiding of door een AOC (beschermde herkomstbenaming).

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan Collonges-la-Rouge mag zeker niet aan je vakantie ontbreken. Dit middeleeuwse dorpje is volledig opgetrokken in rode zandsteen uit het massief van Habitarelle. Hou ook halt aan het stuwmeer van Bort-les-Orgues . Met zijn 20 km is het het 2de grootste stuwmeer van Frankrijk. Strek je liever de benen? Verken dan het regionaal natuurpark van Périgord-Limousin. Je wandelt er door bossen met kastanjebomen, langs rivieren, door valleien en over kalkstenen plateaus. Centraal in de Limousin ligt het Plateau van Millevaches bestaande uit bossen, heides, rivieren, vijvers en venen. Hier bevinden zich de bronnen van de Corrèze, de Vézère en de Vienne rivieren. Bovendien zie je er overal roodbruine Limousin koeien grazen.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Limousin

Limoges is de regionale hoofdstad van de Limousin. Sinds er hier in 1768 porseleinaarde ontdekt werd, staat de stad bekend om haar porselein. Maar Limoges heeft veel meer troeven: oude wijken, smalle straatjes, het Slagersdistrict en de Romeinse bruggen St-Etienne en St-Martial die onderdeel zijn van de route naar Santiago de Compostella. Brive is een gezellige stad met veel autovrije straten en mooie huizen van zandsteen. In de vele winkels kan je plaatselijk gedistilleerd notenlikeur of in de stad gemalen mosterd kopen. Ook de pittoreske dorpjes Beaulieu-sur-Dordogne, Tulle, Curemonte en Treignac mag je niet overslaan.

Foto: Matt Brown, https://flic.kr/p/o1HxKz


Accommodaties in Limousin

Vakantiewoningen Limousin

Geselecteerde vakantie accommodaties