Champagne Ardenne, Frankrijk

Champagne

Streekinformatie

Je hoeft heus niet naar de andere kant van de wereld om overweldigd te worden door prachtige natuur en een instant vakantiegevoel. De Champagne, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is daar het levende bewijs van. Uitgestrekte wijngaarden en bossen, charmante dorpjes, historische steden, gastronomische restaurants … en uiteraard de legendarische godendrank. Kortom, de Champagnestreek heeft het allemaal!

Bezienswaardigheden

Top van de bezienswaardigheden is Reims. Haar 13de eeuwse kathedraal is een van de voornaamste gotische en historische meesterwerken van Frankrijk. Hier werden de koningen van Frankrijk immers gekroond en speelde de episode met Jeanne d’Arc zich af. Bij een vakantie in de Champagne hoort uiteraard een degustatie. Een aanrader is de Route Touristique du Champagne. Dit traject is meer dan 500 km lang en biedt een duizelingwekkende keuze aan champagnehuizen die je hartelijk ontvangen voor een rondleiding en degustatie. De route blijft steeds overzichtelijk door de praktische indeling in vijf regio’s: Massif de Saint-Thierry, Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs en Côte des Bar. Santé! De drank heeft rijkelijk gevloeid. Tijd om de benen te strekken. Het regionale natuurpark Forêt d'Orient, in het hart van de Aube, is 70.000 hectare groot en een paradijs voor natuurliefhebbers. Je vindt er bossen, meren, eeuwenoude eiken, herten en wilde zwijnen. Je kan er wandelen, zwemmen, watersporten en vogels spotten.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Champagne

Aan de oevers van de Seine ligt de historische kunststad Troyes. De oude stad is een wirwar van zeer smalle straatjes en heeft een grote diversiteit aan kerken. Een korte wandeling brengt je langs alle hoogtepunten van de oude stad die de vorm heeft van een champagnekurk. Leuk weetje voor de modefanaten: Troyes bezit meer dan 250 outletwinkels! Hautvillers, op 8 km van Epernay, is de wieg van de champagne. Hier heeft de befaamde Dom Pérignon gewoond en gewerkt. Flaneer door de pittoreske straatjes en bezoek de Benedictijnerabdij. Even voorbij de abdij heb je een prachtig uitzicht over de Marnevallei.

Foto: Joe deSousa, https://flic.kr/p/m5FRsi


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.